WhatsApp е едно от най-горещите приложения в момента, което продължава да набира популярност.

 

Ако все още не сте ползвали това приложение, но възнамерявате или пък го ползвате от скоро и не се чувствате уверени, вижте съветите на Make Use Of. От медията ще ни покажат 8 невероятни трика за WhatsApp, които е добре да владеете.

 

1. Скрийте статуса си

Отидете в Settings > Account > Privacy и може да промените всички настройки за поверителност в WhatsApp. Добре е да знаете, че по подразбиране той е зададен на опцията всички – не само вашите контакти – да виждат вашия статус и профилната снимка.

2. Запазете вашите WhatsApp съобщения

Отидете в  Settings > Conversations > Back Up Chats, за да архивирате ръчно на SIM картата или изберете “Email Chat” от същото меню за избор на чат, който да изпратите по имейл.

3. Използвайте WhatsApp без SIM карта

Ако имате таблет, който няма 3G SIM карта, все още може да използвате WhatsApp. Вижте как да използваме WhatsApp без SIM карта.

4. Променете тапета на WhatsApp

Отидете до Settings > Chats and Calls > Wallpaper и от тук може да изберете нов фон за приложението.

5. Разберете кога дадено съобщение е било прочетено

Отворете разговор и вижте дали има синьо тикче до съобщението, което ви интересува дали е било прочетено. Ако имате нужда от повече информация, натиснете по-продължително върху съобщението.

6. Създайте бърз достъп до определен контакт

Ако има контакти, с които разговаряте често, може да създадете бърз достъп до тях. За целта отидете в някой стар част и натиснете по-продължително върху контакта до който искате лесен достъп. След това изберете „Add conversation shortcut”.

7. Използвайте WhatsApp на компютъра

Отидете на Web.WhatsApp.com и следвайте инструкциите на екрана, за да потвърдите профила си с QR код и телефона си.

8. Променете телефонния номер или изтрийте профила си

Промяната на телефонния номер не означава край на WhatsApp акаунта ви. Отидете в Settings > Account > Change Number за да започне процеса. Ще трябва да въведете стария и новия телефонен номер, за да мигрират данните. Ако по някаква причина искате да изтриете вашия акаунт, отидете в Settings > Account > Delete My Account.

 

Вижте какви заплахи крие приложението WhatsApp