Музикалната услуга на Apple най-накрая пристигна за Android, така че сега можете да избирате от каталога с над 30 милиона песни или да слушате музика на живо по радиото Beats One.

 

На пръв поглед, приложението изглежда много сходно и идентично с това за iOS, но има някои разлики, които влияят върху цялостното преживяване когато използвате Apple Music. Ето какво трябва да знаете за Apple Music за Android, според CNet.

1. Имате нужда от Apple ID

Ако някога сте купували нещо от iTunes, било то песни, албуми, филми или нещо друго, имате Apple ID. Но ако никога не сте използвали продукти на Apple, ще трябва да си създадете Apple ID, за да използвате Apple Music.

2. Дизайнът е същия, но има леки различия с приложението за iOS

Иконата на менюто (три хоризонтални линии) в приложението за Android е вляво и дава достъп до табовете For You, New, Radio, Connect, Playlists и My Music. Така нещата са малко по-организирани, но е по-досадно да превключвате между табовете. В действителност обаче повечето страници изглеждат почти като тези във версията за iOS.

3. Всички функции на Apple Music са налични във версията за Android

Можете да създавате собствени плейлисти и имате достъп до музиката, която сте закупили чрез iTunes от страницата My Music. Можете да изтеглите песни, плейлисти и цели албуми за офлайн слушане. Табът „Connect“ ви позволява да следвате любимите си изпълнители и да разглеждате снимки, песни и други актуализации които те споделят. Beats One е частното радио на Apple, което може да слушате денонощно. И когато се регистрирате, Apple ще ви попита кои жанрове и изпълнители харесвате, за да може да ви препоръчва музика.

4. Няма възможност за гласов контрол

В приложението Apple Music за iOS, може да използвате Siri за стартиране на музика и подреждане на плейлисти. Тъй като обаче Siri е част от iOS, не можете да използвате Google Now за да контролирате с гласови команди Apple Music.

5. Може да се абонирате само за индивидуален месечен абонамент

Засега Android потребителите могат да се абонират само за индивидуален месечен абонамент, който струва $ 9,99 в рамките на приложението. Има безплатен три месечен пробен период, след което ще бъдете таксувани автоматично, освен ако не се откажете. Android потребителите не могат да си направят семеен абонамент, който позволява до шест души да споделят един абонамент за общо $ 14,99 на месец.

6. Android приложението все още е в бета версия

Apple пусна Apple Music за Android с етикет бета, което показва, че то все още не е съвсем завършено и все още може да има грешки или други проблеми. Приложението също така е достъпно само за устройства, работещи с Android 4.3 и нагоре.

7. Не можете да използвате приложението, за да стартирате музикални файлове на вашия телефон

За съжаление, Apple Music за Android не работи като медиен плейър, за да слушате музикални файлове, съхранени на телефона ви. Това е важно, защото много от собствениците на Android са свикнали да използват телефоните си като MP3 плейър. Google Play Music ви позволява да направите това. Табът „My Music“ в Apple Music включва само песни, които сте закупили от iTunes.

 

Вижте три приложения за изтегляне на безплатна музика за Android