Модерните технологии ни предлагат невероятни възможности да се забавляваме с игри, дори когато сме в движение. Големите екрани и мощните процесори на смартфоните са подходящо решение да се насладите на геймплея независимо къде се намирате. Ситуацията бе много по-различна преди да започнем да използваме мобилните джаджи повече от настолните компютри.

Ако си спомняте ерата на домашните конзоли от 90-те години на миналия век, които се продаваха с допълнителни дискети няма как да не сте чували Nintendo Entertainment System (NES). Оригиналното устройство се превърна във впечатляващ хит сред потребителите и вече е регистрирало повече от 62 млн. продажби по цял свят.

Най-популярното заглавие от каталога на NES по онова време несъмнено беше Super Mario Bros. 3. Официалната премиера на играта на европейския пазар е преди 32 години, като дори днес има специално място в сърцата на геймърите. Добър пример е последния аукцион на Heritage Auctions, който постави интересен рекорд, съобщава Mashable.

 

 

По време на търга, който се проведе на 20 ноември се предлага уникално копие на Super Mario Bros. 3, което не е разпечатвано от 1990г. досега. Първоначалната цена на играта е $62 хил., но след като повече от 20 души се включват в наддаването достига до впечатляващите $156 хил.

Това е абсолютен рекорд за продажба на видео игри по време на аукцион в световен мащаб. Досегашното върхово постижение отново е свързано с оригиналната конзола NES, тъй като в началото на годината анонимен любител на игрите даде $114 хил. за да притежава уникално копие на Super Mario Bros.

Специфична особеност е, че физическото копие на сегашния търг възпроизвежда персонажа на главния герой, чиято лява ръка остава под думата "Bros.", което е изключителна рядкост.

 

 

Още от Digital: Най-добрите безплатни игри, които може да играете в уеб браузъра