Blizzard вече потвърдиха плановете си да представят StarCraft: Remastered за компютрите с Mac и Windows до края на лятото. Новата игра ще включва поддръжка за 4K резолюция и по-добро аудио и видео качество. Докато очаквате с нетърпение новото предложение на компанията е добре да знаете, че оригиналната игра StarCraft, която бе представена през 1998г. вече може да се изтегли безплатно. Това важи и за Brood War разширението.

 

Единственото условие е да инсталирате 1.18 версията на играта. Припомняме ви, че досега цената на оригиналния StarCraft и BroodWar бе между $10 и $15. Blizzard потвърдиха, че са отстранили някои бъгове в интерфейса и са осигурили по-добра поддръжка за Windows 7, 8.1 и 10, предаде Engadget. Така почти 20 години след премиерата на култовата игра всеки от нас може легално да я изтегли без да се налага да плаща за нея.

 

Само след няколко месеца ни очаква премиерата на StarCraft: Remastered, а нейния геймплей е оптимизиран за модерните компютри. Именно това е причината Blizzard да направят оригиналното заглавие безплатно за милионите фенове на играта. Aко по някакъв начин не сте имали възможността да играете StarCraft на своето устройство сега е най-подходящия момент да го направите.

 

Вижте как да играем Android игри на компютъра си