Мобилният конгрес е най-голямото технологично изложение, което трябваше да се проведе между 24 и 27 февруари. За много кратко време, обаче голям брой компании, сред които имена от ранга на Intel, NVIDIA, Sony, Nokia, Facebook, Аmazon и много др. отказаха участие. Въпреки опитите на организаторите, обаче GSMA официално взеха решение да отменят MWC 2020. Taка за първи път в дългата история на мобилния конгрес ще трябва да се отложи неговото провеждане. Някои компании вече решиха да представят своите продукти подготвяни за MWC 2020 онлайн.

 

Други производители смятат да проведат допълнителни събития, чиито дати засега не са потвърдени. По този начин потребителите ще имат достъп до последните иновации в сферата на смартфоните и технологиите, въпреки отмяната на MWC 2020. Данни на GizmoChina разкриват, че организаторите на изложението обсъждат доста любопитна идея. GSMA проучват възможността да проведат MWC брандирани събития извън територията на Барселона и Испания. Идеята е така да си спестят бъдещи проблеми, като тези провокирани от коронавируса.

 

 

 

Вече са известни и първите алтернативни локации, като това са Шанхай и Лос Анджелис. Успоредно с това GSMA не се отказват от идеята MWC 2021 (1-4 март) да бъде проведено извън Испания. Организаторите на мобилния конгрес също така са претърпели сериозни финансови загуби заради отмяната на тазгодишното събитие. Представители на компанията вече водят преговори и търсят помощ от някои от големите технологични компании, които да им помогнат да се справят със ситуацията. Изглежда, че следващото събитие с бранда MWC може да не е в Барселона.

 

Още от Digital: Коронавируса ще намали производството на смартфони с 12% през първото тримесечие на 2020г.