Двете технологични компании от години водят продължителни съдебни спорове, които изглежда ще продължат и през 2020г. Oracle повдигнаха нови обвинения срещу своя конкурент пред Върховния съд в САЩ, с които твърдят, че Google са откраднали кода на Java. Всъщност компанията от почти десетилетие предявява подобни претенции към своя конкурент. Тези действия на Google са определени от Oracle като ""ужасен акт на плагиатство", съобщава TheVerge.

 

Компанията е откраднала разработките на Oracle и след това ги използва в създаването на Android без официално да лицензира езика. Oфициалните изслушвания в съдебната зала ще стартират на 24 март. Сегашното обвинение е поредният епизод от дългогодишния спор между двете компании свързан с интелектуалната собственост на Oracle и използването на Java в Android. Компанията твърди, че Google са копирали кода на Java след неуспех да създадат собствена екосистема.

 

 

Припомняме ви, чe Google вече спечелиха в своя полза две решения в съда на по-ниски инстанции. След това Oracle на свой ред спечели обжалванията и на двата казуса. Невъзможността да се стигне до ефективно решение е причината конфликта между Google и Oracle да достигне до Върховния съд. Ако се потвърдят още веднъж аргументите на Google това ще е изключително важна победа за Oracle, която ще им донесе и сериозни финансови компенсации.

 

Oще от Digital: Google спечелиха делото с Oracle заради използването на Java в Android и няма да платят $9 млрд.