Oppo проведоха ново събитие със слогана "Future Imaging Technology Launch", на което разкриха повече за своите иновативни камерa технологии. Това се случва само няколко седмици след като компанията представи официално второто си поколение камери за смартфони, които се вграждат в дисплея. Технологията предизвиква голям интерес сред производителите на устройства с Android.

Компанията не за първи път показва прототип, за да демонстрира възможностите на свoи бъдещи технологии. Oppo изпревариха своите конкуренти в разработката на перископски телефото сензори, както и на камера за вграждане в дисплеите. По всичко личи, че Oppo искат да продължат да допринасят със своите иновации за развитието на мобилната фотография.

Първият нов продукт, който компанията показа на днешното събитие е телефото обектив, който има непрекъснато оптично увеличение, информира TheVerge.

 

 

За разлика от телефото сензорите с перископска структура, които се използват масово днес елементите на oбектива се движат в динамичния диапазон на приближение между 85-200 милиметра. Това ще гарантира, че изображенията са ясни при достатъчно фокусно разстояние, без да се налага цифрово увеличениe или изрязване.

Vivo също демонстрираха подобен модул в Apex 2020, но в по-ограничения еквивалент от 130-195mm. Вместо това камерата на Oppo започва от 85 милиметра, което е общо фокусно разстояние за портретни снимки. Компанията също така твърди, че използването на една камера на повече фокусни разстояния гарантира по-последователно представяне на цветовете и баланса на бялото.

Вторият нов продукт на Oppo е петосна система за оптична стабилизация на изображенията, която използва едновременно Lens-Shift и Sensor-Shift технологиите.

 

Още  от Digital: ОnePlus може да станат суббранд на Oppo