Вижте още видео ревюто на HUAWEI AX3, който е първият в света високоскоростен Wi-Fi 6 рутер

Технологиите за безжично зареждане стават все по-популярни и масови. Ако преди години бе немислимо смартфона ни да се зарежда без да свързваме кабел към него, то днес вече безжичното зареждане е масово явление. Много хора имат в домовете си Wireless Charger, безжично зарядно и просто прибирайки се, оставят смартфона си върху него.

Много автомобили имат в централната си конзола вградена зарядна Wireless станция и просто влизайки в превозното средство, оставяте смартфона си там и той започва да се зарежда.

 

 

Да тази екстра все още не е масова и се среща основно при по-висок клас нови автомобили, като струва не малко пари, но за щастие има и много по-достъпни алтернативи, които дават възможен вариант на масовият потребител.

Дори превозното им средство да е по-стар или базов модел и да няма тази екстра, автоматичната стойка за смартфон с безжично бързо зарядно за автомобил може да бъде закупена за съвсем малко пари и отново ще им позволи да се възползват от тази екстра, присъща на скъпите лимузини. Разбира се, за да се възползвате от тази полезна екстра, трябва и смартфонът ви да е с поддръжка на Wireless Charging функция.

По всичко личи обаче, че технологиите за безжично зареждане тепърва ще преминават в друго измерение, защото вече няколко производителя работят над иновативната Wireless Air Charging технология. Както подсказва и наименованието ѝ, тя позволява зареждане на устройства от разстояние.

Като това разстояние, да речем при OPPO е около педя, което ще ви позволява например да играете игри или да гледате филм на смартфона си и успоредно с това, той да се зарежда, без в същото време в ръцете ви да се мотаят кабели.

 

 

Xiaomi пък са още по-смели в целите си и споделят за специална зарядна станция, която ще може да прехвърля безжично енергия на устройства, които се намират в периметрите на средно голяма стая. Зареждането ще бъде с 5W мощност.

Тук обаче неминуемо си задаваме въпроса „Колко безвредно би било това лъчение за хората, които се намират в стаята?“ Със сигурност при масовото навлизане на тези технология за безжично зареждане от разстояние, много хора също ше се интересуват от този въпрос. За момента няма нищо категорично по темата, но със сигурност тя тепърва ще бъде дискутирана.