Apple проведоха Unleashed събитието преди часове, на което показаха новото поколение на лаптопите MacBook Pro. От компанията също така използваха премиерата, за да покажат нов абонаментен план на Apple Music, допълнителни цветове на HomePod mini, както и AirPods 3.  Продажбите на новите устройства се очаква да стартира до седмици.

 

 

Потребителите на Apple се интересуват и от дистрибуцията на новите операционни системи на компанията. Добрата новина е, че вече знаем кога започват актуализациите. Технологичният гигант потвърди, че разпространението на дългоочакваните актуализации към macOS Monterey стартира на 25 октомври.

На същата дата потребителите ще получат iOS 15.1 и iPad OS 15.1, съобщава PocketNow.

 

 

Компанията вече е готова с финалните версии на операционните системи и представиха "Release Candidate" на macOS Monterey и iOS 15.1 за разработчиците. Това е последната тестова фаза преди публичното разпространение на софтуера. Голям интерес сред потребителите предизвиква macOS Monterey заради множеството oптимизации.

Сред някои от тях са подобрения във FaceTime, Quick Notes, Share Play, Shortcuts for Mac, както и Universal Control. Функцията предлага опция да контролирате iPad с една клавиатура и мишка. Ето кои устройства ще получат ъпдейта:


    MacBook – 2015 и по-нови версии.
    MacBook Air – Early 2015 и по-нови версии.
    MacBook Pro – Early 2015 и по-нови версии.
    Mac mini – Late 2014 и по-нови версии.
    iMac – Late 2015 и по-нови версии.
    iMac Pro – 2017 и по-нови версии.
    Mac Pro – Late 2013 и по-нови версии.

 

Oще от Digital: Windows предлага по-добри възможности за гейминг от macOS, според Intel