Вече ви информирахме, че Huawei тестват 1 млн. смартфона с HongMeng OS. Компанията работи усилено над операционната система, която трябва в дългосрочен план да замести Android. Ако търговските санкции срещу Huawei продължат единственото решение на проблемите им ще бъде създаването на собствена платформа. Китайският производител работи и над интеграция на мобилните приложения от Google Play, което е от изключителна важност за потребителите.

 

Oперационната система ще акцентира върху сигурността на личните данни и вероятно ще се казва Ark OS в Европа. Huawei вече работят активно с технологични компании и мобилни оператори в Китай, за да ускорят максимално премиерата на HongMeng OS/Ark OS. Според данни на GlobalTimes.cn представители на Tencent и други локални брандове вече са изпратили екипи от специалисти, които да тестват софтуера. Сред тях са популярни в страната имена като Oppo и Vivo.

 

 

Досегашните тестове на екипа, който разработва EMUI интерфейса на смартфоните Huawei и Honor с партньорите им показват, че операционната система е със 60% по-бърза от Android. Aко компанията успее да привлече вниманието на местни брандове като Oppo и Vivo, които притежават голям дял от китайския пазар ще нанесе сериозен удар на Googlе в страната. В заключени ще отбележим, че временния лиценз на Huawei за Android и Google Play ще изтече в средата на август.

 

Oще от Digital: Oперационната система на Huawei ще се казва Ark OS в Европа