Вече ви информирахме, че операционната система на Huawei ще бъде със 60% по-бърза от Android. Платформата е обект на редица спекулации през последните седмици. Официалната премиера може да стане факт много скоро. Причината е, че Huawei потвърдиха, че на 9 август ще проведат най-голямата си Global Developer конференция с разработчиците. Събитието представлява изключително подходяща възможност най-накрая да бъде предстaвена HongMeng OS.

 

Присъствието на разработчиците е ключово, тъй като един от малкото негативни елементи от операционната система е именно поддръжката на водещи приложения. Huawei ще използват събитието да разкрият за първи път детайли за операционната система, както и да покажат първите видео клипове с интерфейса на HongMeng OS. Китайският бранд очаква над 1500 партньора и 5000 разработчици да присъстват на GDC 2019, предаде GizChina.

 

 

Едно от най-големите предимства на платформата е, че ще може да работи не само със смартфони. Желанието на компанията е софтуера да се използва от умни часовници, компютри, рутери, центрове за данни и други смарт джаджи. Huawei обещават осезаемо по-висока работа от конкуренти операционни системи, което се очертава като водещо предимство на HongMeng OS. Само след месец ще видим как ще изглежда интерфесйа на платформата.

 

Oще от Digital: Шефът на Huawei потвърди, че oперационната система на Huawei ще е по-бърза от Android и macOS