Harmony OS е името на операционната система, която ще обвърже в една екосистема бъдещите устройства на Huawei. Търговските санкции срещу компанията и невъзможността да купуват свободно хардуер затрудни сериозно мобилната им стратегия. Все пак Huawei разполага с внушителни средства и повече от година работи усилено над операционната система.

Разработчиците вече са насочили вниманието си към Harmony OS 2.0 - актуализирана версия на софтуера, която скоро ще започне да се използва от реални устройства. Плановете на Huawei предвиждат това да се случва на няколко етапа, като първоначално HarmonyOS 2.0 ще е достъпна за по-малки джаджи като умни часовници.

След това обаче смартфоните на Huawei също ще получат ъпдейти към HarmonyOS 2.0, което ще постави официално началото на нова ера, която ще създаде сериозен конкурент на Android и Windows в дългосрочен план. Потребителите и феновете на компанията вече са доста любопитни и проявяват активен интерес към HarmonyOS и предстоящите планове на Huawei нa световния пазар.

 

 

Добрата новина е, че след по-малко от 48 часа от Huawei ще предоставят официално повече детайли за еволюцията на HarmonyOS и предстоящите етапи в дистрибуцията на софтуера. Причината е, че на 16 декември компанията ще проведе специално виртуално събитие, на което ще видим Beta версия на Harmony OS 2.0 за смартфони.

Това е първата версия на HarmonyOS 2.0 оптимизирана за сензорните екрани на смартфоните. Виртуалната конференция ще е съпроводена от представители на партньори на Huawei от мобилната индустрия. Презентацията ще се води лично от Уанг Ченглу, който е президент на Consumer Business Software дивизията на Huawei.

Очаква се и други високопоставени служители от мобилното подразделение на китайския гигант също да вземат участие на планираното събитие на 16 декември. Предоставянето на достъп на разработчиците до бета версията на Harmony OS 2.0 е ключов момент от разработката на операционната система.

През първото тримесечие на 2021г. ще продължат активните тестове на разработчиците, които да ускорят създаването на финалната версия на HarmonyOS 2.0 за смартфони.

 

Още от Digital: HarmonyOS 2.0 ще работи с над 200 млн. устройства до края на 2021г.