Както всички знаем, основният и най-важен проблем с който трябва да се справи една електронна поща са вирусите и спама.

Именно по този критерии определяме надеждността на мейла, в който избираме да регистрираме електронната си комуникационна кутия. Различни компании вече са се опитвали да създадат идеалната услуга, като на теория всичко е идеално, но когато се стигне до практическата част, нещата са коренно различни.

Последната заявка за нова качествена имейл услуга, идва от компанията Edison Software, която планира в скоро време да предстатви своят OnMail.

 

 

Компанията не е изцяло нов играч на пазара и вече е добре позната на някои потребители, благодарение на услугата си Edison Mail. Новият им продукт може да интегрира в себе си вече съществуващите ви електронни пощи  Gmail, Yahoo, Microsoft или iCloud, например.

Вие обаче не просто ще ги контролирате чрез OnMail, а ще получите свой собствен имейл акаунт с окончание "@onmail.com", в който ще се обединяват всичките ви пощи. Новата услуга на Edison Mail ще универсална и ще работи с всички устройства под операционни системи Mac, iOS и Android.

Специфично в OnMail е, че той ви позволява напълно да контролирате потока от съобщения, които искате да влизат в електронната ви поща. Това става благодарение на алгоритъм със специална обработваща и блокираща функция, което компанията е нарекла Permission Control.

Сигурността в нея е повишена и тя ще ви позволява автоматична проверка на входящата ви поща с последващо  блокиране на проследяването, което са интегрирали в нея зложелатели. Включително в прикачени файлове и линкове. 

Подобни функции имат и услугите на Gmail, Outlook и други големи компании, но при тях се наблюдава друг неприятен момент. Имате хиляди ненужни спам или информационни имейли с бюлетини, промоции, каталози, известия от социални мрежи или сайтове в които сте се регистрирали някога и днес ви предлагат новите си продукти и услуги.

 

 

В OnMail тук на помощ идва функцията "Permission Control" ("Контрол на разрешенията"). Тя позволява на потребителите сами да получават имейли от определен имейл адрес или съответно да не се съгласят.

Реално тази функция до някъде се припокрива с познатите ни "Блокиране на изпращача" и "Отписване", но погледнато в детайли, всъщност ги надгражда значително, защото за в бъдещите имейлът който сте блокирали изобщо няма да попада в пощата ви, а не просто ще е преместен в отделна папка както до този момента.

Защото когато писмата са преместени на друго място, те няма да са пред очите ви с основният и важен поток от информация, но отново ще задръстват пощата ви, което пък създава предпоатавки за следващ проблем.

От OnMail заявяват, че малко свежа конкуренция в сегмента на имейл услугите никога не е излишна. Особено когато гигантите в бранша не правят нищо съществено за удобството и сигурността при използването на електронни пощи от потребителите си. Изпълнителният директор на компанията Микаел Бернър, казва че откакто Gmail спечели 1.5 милиарда активно потребители, пощата не полъчва никакви съществени иновации, а такива са нужни.

 

Още от Digital.bg: Как технологиите могат да подобрят начина ни на работа