Вече ви информирахме, че новата версия на криптовалутата Bitcoin ще се казва Bitcoin Cash. Eдна от най-големите онлайн платформи за търговия с криптовалута, Coinbase вече започна да предлага опция за продаване и купуване на Bitcoin Cash. В момента тази криптовалута се котира за около $3300. Потребителите също така ще бъдат възнаградени със сума в Bitcoin Cash, която е еквивалента на техния баланс в биткойни. Решението на Coinbase да позволят търговия с тази криптовалута ще допринесе за популярността ѝ сред потребителите.

 

 

Припомняме ви, че Bitcoin Cash бе създадена в началото на август от група разработчици, които промениха кода на биткойн с идеята да се обработват повече транзакции. Другото предимство на новата валута освен по-бързата скорост е и наличието на по-ниска такса за преводите. Създателите на биткойн не се съгласиха с този проект, а след това групата от разработчици модифицираха кода на биткойн, за да превърнат Bitcoin Cash в реалност, предаде TechCrunch.

 

Coinbase уточниха, че имат желание да поддържат максимален брой криптовалути и ще продължат да добавят нови такива в следващите месеци. Поддръжката за Bitcoin Cash ги превръща в първата онлайн платформа, която предлага възможност за търгуване с тази криптовалута. Само времето ще покаже как ще се промени стойността на Bitcoin Cash след като повече потребители отделят средства, за да си купят от тази виртуална валута.

 

Вижте осем изненадващи места, където можете да платите с биткойн