В последно време, една от актуалните теми в новинарските емисии на всички телевизионни и онлайн медии е смъртоносният Коронавирус. Вирусът, който първоначално се появи в Китайският град Ухан, вече не е само локален, а дори излиза извън територията на Азия. По тази причина постоянно хора се интересуват, има ли случаи на Коронавирус в държавите в които живеят.

 

 

За да отговори на тези въпроси, в интернет се появи сайт на Изследователският център на системните инженерни науки (CSSE), който споделя онлайн в реално време информация за разпространението на вируса, на база данните на Световната здравна организация и центровете за борба с болестта в Китай, Европа и САЩ.

 

 

В него може да се види карта с подробно разпространение на болестта, като освен в Китай, има 5 заразени в Австралия, 5 в САЩ и 1 в Канада. В Европа към момента са маркирани трима заразени и те се намират във Франция.

 

 

В сайта на JHU CSSE към датата на публикуване на тази статия, случаите на заразени с Коронавирус в световен мащаб са 2886 души, а смъртните случаи са 81. Добрата новина е, че освен заболели и смъртни случаи, панелът споделя информация и за хората които са се излекували от вируса и те към момента са 59. Справка показва, че за последните 10 часа има 1 починал към 5 излекували се, което е обнадеждаващо.

 

Прочетете още: Google въвежда нови промени в дизайна на търсачката