Microsoft възнамеряват да ребрандират своя онлайн магазин за приложения. Участниците в Windows Insider програмата забелязаха, че портала вече се казва Microsoft Store, а не Windows Store. Наред с това компанията е променила и самата икона за достъп до магазина, която вече изобразява пазарна чанта с логото на Microsoft. Tози символ ще се появява на десктопа, но също в Start менюто и лентата с инструменти, информира WindowsCentral.

 

 

В момента се провеждат тестове с новото име и представителите на Windows Insider програмата. Успоредно с това няма друга промяна в дизайна и начина, по който работи магазина. Интересното е, че компанията вече има онлайн портал, който се казва Microsoft Store и продава софтуерни продукти и хардуер на своите водещи партньори. Можем да очакваме в даден момент компанията да обедини двата магазина в една платформа със същото име, за да не обърква потребителите. 

 

 

Въпрос на време е да видим кога Мicrosoft Store ще е достъпен за всички потребители и дали компанията планира други промени в интерфейса. Ребрандирането също така ще има за цел да ни накара да изтегляме повече съдържание на своите устройства с Windows 10. Последното тримесечие на годината е чудесна възможност да станем свидетели на много интересни промоции, с които Microsoft ще се опитат да привлекат вниманието на повече потребители към своите продукти.

 

Вижте Microsoft вече ще предлага и десктоп приложения в Windows Store