Вече ви информирахме, че Huawei и Aptoide разработват магазин за приложения, който ще замести Google Play. Това е само един акцент от стратегията на китайския гигант да се подготви за бъдеще, в което няма достъп до Android. Очакванията са, че новия портал ще предлага и достъп до приложения за Android, което със сигурност ще се хареса на феновете на Huawei. Tепърва ще разбираме повече детайли за съвместния им проект.

 

Аptoide е един от най-популярните онлайн магазини за Android приложения, който е алтернатива на Google Play и предлага разнообразна колекция от съдържание. Компанията сега обвини официално Google, че влияе на свободата на потребителите и "елиминира здравословната конкуренция". Oт Aptoide дори стартираха уеб сайт с името "Google Play Fair", в който подканят технологичния гигант да промени своя бизнес модел, предаде AndroidAuthority.

 

 

Aptoide дадоха за пример собствения си магазин за мобилни приложения,  който неправомерно е определян от Google като зловреден. Компанията също така подканва потребителите да го деинсталират от смартфоните си. Aptoide цитират данни от изследване на японски университет, което твърди, че този портал е много по-безопасен и съдържа в пъти по-малко пиратски игри и приложения, в сравнение с Google Play.

 

Още от Digital: Пет безопасни уеб сайта за изтегляне на Android приложения