Доскоро името OnePlus не бе известно на широката общественост. Компанията, обаче вече се утвърди като атрактивен производител на смартфони. Преди няколко седмици бе премиерата на новите им флагмани, които се казват OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro. Много анализатори прогнозираха, че серията ще включва и трети модел предназначен за средния ценови клас. Това обаче така и не се случи.

Въпреки това се оказва, че компанията все пак подготвя премиерата на смартфон, който ще допълни в портфолиото им новите премиум устройства. Популярният блогър Max J публикува в своя Twitter акаунт любопитна снимка, от която разбираме повече за плановете на OnePlus.

На първо място кадъра показва, че предстоящият модел на компанията ще се казва OnePlus Z. Успоредно с това снимката разкрива, че официалната премиера ще стане факт през юли. Все още няма данни за конкретните техническите спецификации, но можем да предложим, че OnePlus Z ще сподели част от характеристиките на своите атрактивни предшественици, съобщава TheNextWeb.

 

 

Tук е подходящ момент да ви припомним, че през 2015г. на пазара дебютира смартфон с името OnePlus X. Въпросният модел представляваше по-достъпна алтернативна на тогавашните флагмани на компанията. Абсолютно същата стратегия ще бъде въведена и от OnePlus Z, който най-вероятно ще запази същия дизайн и ще има Fluid AMOLED дисплей, както OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro.

Новият модел вероятно ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 765G или MediaTek Dimensity 1000L процесори. Очакванията са OnePlus Z да привлича внимание с елегантен корпус от алуминий и стъкло, но също да има тройна задна камера и сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в еркана.

С оглед по-достъпната цена е вероятно смартфона да поддържа 90Hz честота за опресняване на кадрите при Full HD+ резолюция. Планираната премиера през юли означава, че тепърва ще разбираме повече детайли за бюджетната версия на тазгодишните флагмани на OnePlus. При всички положения цената ще се превърне в ключов фактор за успеха на OnePlus Z на световния пазар.

 

Още от Digital: Как OnePlus ще подобрят камерите на смартфоните си през 2020г.