Конкуренцията в глобалния пазар на смартфони продължава да е изключително ожесточена, което с най-пълна сила важи за устройствата от премиум сегмента. Това е пазарна ниша, която генерира все по-солидни приходи и сблъсква един срещу друг най-големите производители в индустрията. Новите данни на Counterpoint Reseаrch разкриват интересни детайли за баланса на силите в този пазарен сегмент. Информацията разкрива, че за първи път OnePlus попадат в първите пет производителя на смартфони от висок клас.

 

Заключението на учените е, че Apple и Samsung са загубили позиции в този сегмент, което оказва благоприятно влияние върху останалите брандове. Така например OnePlus са генерирали около 2% от продажбите на смартфони от премиум класа през последните три месеца на 2018г. Най-голям принос за тези резултати има огромната популярност на този бранд в Китай и Индия. Все пак се забелязва и все по-голям интерес към устройствaта им в САЩ и сред държавитe на европейския континент, предаде AndroidHeadlines.

 

 

Очакванията са доброто представяне за компанията да продължи и в следващите месеци, което ще се дължи и на премиерата на OnePlus 7. Успоредно с това Huawei също разширяват позициите си и вече генерират 10% от доставките в този сегмент. По този начин компанията продължава да скъсява дистанцията от Apple и Samsung, които доминират класа на смартфони от висок клас. Китайският гигант, обаче ще продължи да увеличава пазарния си дял и да се превръща във все по-голяма заплаха за тях.

 

Oще от Digital: Снимки разкриват дизайна на OnePlus 7