OnePlus се превърнаха за няколко години от амбициозен стартъп в добре познато име в мобилната индустрия. Само преди седмици дебютираха и тазгодишните флагмани на компанията: 5G смартфоните OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro. Tова са премиум устройства, които предлагат впечатляващ дизайн, мощен хардуер и един от най-добрите камери в индустрията. 

Вече знаем, че стратегията на OnePlus през настоящата година ще включва и премиерата на още един модел, който ще е достъпен на по-изгодна цена и ще се казва OnePlus Z. Лично шефът на компанията, Пит Лау разкри в свое интервю за FastCompany какви изненади ни подготвя този бранд в пазара на смартфони.

Доколкото разбираме един от водещите приоритети за OnePlus ще бъде възстановяването на позициите при достъпните смартфони, което ще измести фокуса от премиум сегмента. OnePlus Z ще бъде само първото от нова серия устройства, които ще се продават за осезаемо по-евтина цена от OnePlus 8 Pro, чиято стартова цена е приблизително $899, предаде TechSpot.

 

 

Пит Лау не пожела да коментира конкретни имена на модели или технически спецификации. Шефът на OnePlus просто обърна внимание на факта, че вече ще се обръща по-голямо внимание на смартфоните от средния клас и бюджетния клас. 

Европейският пазар ще продължи да има важно значение за стратегията на OnePlus. По този начин компанията едновременно ще опита да разшири присъствието си на континента, но също така да засили конкуренцията извън премиум сегмента в пазара на смартфони. 

ОnePlus Z се очаква да дебютира като наследник на OnePlus X и да е оборудван с 6.5-инчов дисплей и MediaTek Dimensity 1000 процесор. Премиерата вероятно ще е през юли. 

Всъщност компанията прибоди популярност именно със своите бюджетни устройства и изглежда ще се върнат към "своите корени" в опита си да станат по-успешен производител на смартфони.

Изграждането на необходимата екосистема от хардуер и софтуер, както желае OnePlus, обаче изисква време. Остава да разберем дали ще видим друг 5G смартфон от компанията през 2020г.

 

Oще от Digital: Защо OnePlus не бързат да представят гъвкав смартфон