OnePlus е алтернативен производител на смартфони, който не крие амбициите си да стане влиятелен фактор и в други пазарни сегменти. Компанията вече започна да предлага собствен телевизор в лимитирана серия, което е само един от проектите, над които работят OnePlus. Следващата година ще бъде още по-динамична за този бранд, тъй като ни очакват няколко интересни премиери.

Водещ акцент в стратегията през първата половина ще бъде OnePlus 9. Новият флагман вероятно ще бъде представен през март. Потребителите отново ще имат достъп до два модела, като Pro версията ще включва по-мощен хардуер и по-добри камери. Техническите спецификации вероятно ще включват Qualcomm Snapdragon 888 процесори, поддръжка на 5G, Android 11 и поне 8GB RAM/128GB памет.

Потребителите ги очаква премиерата на още едно устройство, което ще видим заедно с OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro. Лично шефът на компанията, Пит Лау преди броени дни даде любопитно изявление, в което потвърди, че ОnePlus разработват смарт часовник.

 

 

Съществува голяма вероятност умния часовник на компанията да бъде представен заедно с OnePlus 9 серията. Компанията вероятно ще го популяризира като перфектното допълнение към смартфоните. На този етап не разполагаме с информация за спецификациите, които да очакваме от устройството.

Пит Лау разкри, че този проект е активен от пет години и OnePlus ще представи смарт часовника, когато са готови с финални продукт и искат да предложат нещо по-различно. Шефът на OnePlus уточни, че се работи в тясно сътрудничество с Google, което вероятно е индикация, че ни очаква поддръжка за WearOS.

Oт неговото изявление разбираме, че компанията търси начини как часовниците да предложат интеграция със смарт телевизорите. По този начин малкия екрана на устройството може да ни е полезна, не само когато сме навън, но и в интелигентните домове.

Тепърва ще разбираме повече за цената, спецификациите и премиерата на първия умен часовник на OnePlus на европейския пазар.

 

Oще от Digital: Как да почистим качествено смарт часовник или фитнес гривна