ОnePlus е сравнително нова компания в пазара на смартфони, която обаче бавно и постепенно изгради солидна база от лоялни фенове по цял свят.

Луксозните дизайни и впечатляващите иновации, които виждаме в устройствата им станаха причина да се превърнат в един от петте най-големи производители в индустрията.

Това се случи още през миналата година, като премиерата на новите флагмани е сигурна гаранция, че OnePlus ще продължават да разширяват позициите си за сметка на своите конкуренти.
Водеща роля за стратегията им ще има OnePlus 8 Pro, който привлича внимание с доста интересно съчетание от характеристики.

Устройството има 6.78" Fluid AMOLED дисплей с QHD+ резолюция, и 120GHz който покрива 90.8% от пространството в предната част и поддържа HDR10+ видео.

Бързата скорост се гарантира от Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който е оптимизиран за 5G мрежите и се допълва от 12GB RAM и Adreno 650 графика.

В задната част на смартфона има четворна камера, която включва два 48-мегапикселови сензора с лазерен автофокус и оптична стабилизация, заедно с 8MP телефото и 5MP Depth камери.

 

 

OnePlus 8 представлява по-малка версия на флагмана с тройна камера, 90Hz дисплей и същия 7-нанометров процесор, като респективно ще е достъпна за по-достъпна цена.

Европейският пазар винаги е имал важно значение за OnePlus и опитите им да популяризират своите продукти на пазара.

Въпреки това сериозната конкуренция и разпространението на коронавируса ще окажат сериозно влияние над бизнес стратегията на компанията. OnePlus вече са започнали да редуцират значително броя на служителите си сред държавите от Европа.

Едва ли е изненадващо, че най-големите страни са най-силно засегнати. Добър пример са Великобритания, Франция и Германия.

Според информация на Engadget в някои случаи екипите са от едва няколко души, като съкращенията са от порядъка на 80%.

Припомняме ви, че през лятото на 2019г. бяха направени подобни промени в Испания и Италия. След това OnePlus напълно закриха тези офиси и подразделения, като тези процеси обхванаха и работния персонал във Великобритания.

Компанията потвърди за ситуацията и уточни, че това е нормално преструктуриране, което цели да фокусира OnePlus към най-ключовите за бизнеса им държави.

 

 

Oще от Digital: Защо OnePlus не бързат да представят гъвкав смартфон