OnePlus е китайски производител, който бе основан преди седем години от двама млади предприемачи с имената Пит Лау и Карл Пей. Иновативният стартъп си постави нелеката задача да привлече вниманието на потребителите, които търсят най-добрите софтуери и хардуерни решения.

В началото OnePlus не разполагаше с нужния капитал, човешки ресурс и възможности, за да се конкурира с другите популярни брандове. Въпреки това компанията заложи на активна обратна връзка с потребителите в разработката на Oxygen OS - алтернативната операционна система, с която работят смартфоните на OnePlus.

Този елемент от бизнес модела на китайския бранд допадна на много хора, които харесаха открития подход. В момента OnePlus е един от най-големите производители на смартфони в света. Oт доста време се спекулира с идеята да видим и умен часовник, който е произведен от OnePlus.

Подобен ход ще разгърне още повече екосистемата на компанията и ще им позволи да се възползват по най-добър начин от популярността на устройствата в този сегмент.

 

 

Главният изпълнителен директор на OnePlus, Пит Лау даде любопитно интервю пред Input, в което за първи път потвърди плановете на компанията. От него разбираме, че първите прототипи на смарт часовник са създадени още преди пет години. Дизайнерите на OnePlus са представили своята концепция как да се конкурират с Apple Watch.

В крайна сметка OnePlus се фокусират изцяло върху смартфоните и се отказват от премиерата на устройството. Шефът на компанията все пак сподели, че отново се работи над устройството, което вероятно ще работи под управлението на WearOS. Според Пит Лау вече е започнала интензивна работа със специалисти на Google.

OnePlus искат да предложат нещо по-различно и най-добрата интеграция между часовници, смартфони и телевизори в индустрията. Шефът на китайския бранд не коментира техническите спецификации, но вероятно устройството ще дебютира през 2021г.

Премиерата на следващите флагмани на OnePlus е през март, когато можем да видим премиерата на новия часовник.

 

Още от Digital: Бъдещите смарт часовници ще се захранват от движението на потребителите