OnePlus е компания основана преди седем години, която вече има лоялна база от фенове в световен мащаб. Устройствата на компанията търсят балансирано съчетание от премиум функции, елегантен дизайн и софтуерни иновации. Смартфоните на OnePlus използват собствена операционна система с името OxygenOS, която доразвива възможностите на заводската версия на Android.

Влиянието на този бранд, обаче не се ограничава само до смартфоните, тъй като OnePlus опитват да бъдат фактор в редица продуктови категории. сред които смарт телевизори и аудио аксесоари. Високите продажби на умни часовници от началото на пандемията логично доведоха до премиерата на OnePlus Watch.

Компанията попадна в центъра на вниманието през последните седмици със своите бизнес планове, тъй като ОnePlus може да станат суббранд на Oppo. Двете страни вече работят над общи проекти, като интеграцията е свързана директно с шефа на OnePlus, Пит Лау, който също така отговаря за продуктовата стратегия на Oppo.

 

 

Водещ приоритет ще бъде навлизането в нови пазарни сегменти, което да гарантира допълнителни приходи в дългосрочен план. Таблетите изглежда ще бъдат следващата категория в портфолиото на OnePlus. Компанията вече е регистрирала на свое име търговската марка OnePlus Pad пред Службата на ЕС за интелектуална собственост (EUIPO).

Едва ли има съмнение, че марката OnePlus Pad ще бъде използвана за таблет от ново поколение. Документите не включват никакви детайли за техническите спецификации като дисплей, камери, батерия и др. Премиерата на първия таблет на OnePlus вероятно е провокирана от сътрудничеството с Oppo.

Екип от служители на двете страни от месеци работят над общи проекти и няма да е изненадващо, ако OnePlus Pad е плод на съвместната работа между OnePlus и Oppo.

 

Още от Digital: OnePlus патентоваха смартфон, който има камера в горната рамка над дисплея