Първото тримесечие на годината ще е свързано с редица премиери на интересни смартфони. Производителите на устройства с Android ще се фокусират към представянето на модели с 5nm Qualcomm Snapdragon 888. Вече знаем, че OnePlus 9 ще бъде представен през март 2021г.

Компанията ще спази добре познатата стратегия, в която реализира премиерата на два смартфона, включително Pro версия с по-мощен хардуер. Популярният блогър Max Jambor използва платформата Voice, за да разкрие за още една характеристика на OnePlus 9 Pro. Неговите данни разкриват, че премиум смартфона ще предложи усъвършенствани възможности за безжично зареждане.

ОnePlus 9 Pro ще бъде по-бърз от своя предщественик в това отношение и вероятно ще е базиран на иновативна система за 45W бързо зареждане, съобщава AndroidHeadlines. Припомняме ви, че миналогодишната версия на смартфона позволява захранване по този начин с максимална мощност от 30W.

Опцията за 45W бързо зареждане, обаче ще бъде налична единствено за премиум версията на смартфона, а не за OnePlus 9.

 

 

Потребителите на устройтвото ще могат да се възползват и от система за 65W жизно зареждане, чрез USB кабел. Най-вероятно компанията ще продава и актуализирано безжично зарядно за смартфоните. Работи се и над функция за захранване на външни аксеосари като слушалки, фитнес гривни и умни часовници.

ОnePlus 9 Pro ще се захранва от 5-нанометров Qualcomm Snapdragon 888 процесор и ще има извит дисплей, който поддържа 120Hz честота за опресняване на кадрите. Това оначава, че съдържанието на екрана ще се актуализира два пъти на всяка секунда, което особено подходящо за гейминг.

Операционната система е OxygenOS 11, която е базирана на Android 11. Интересни подобрения ще видим и при камерите на новите смартфони.

 

Още от Digital: Кодовото име на OnePlus 9 e Lemonade