OnePlus са доста активни в пазара на смартфони и представиха няколко интересни устройства през последните месеци. Само преди няколко седмици компанията представи ОnePlus Nord - новото им предложение в средния ценови клас. Този модел допълва 5G флагманите OnePlus 8 и ОnePlus 8 Pro, чиято премиера бе още през април. 

Компанията продължава да търси начини да разшири влиянието си на европейския пазар и планират да представят още един атрактивен модел с името OnePlus 8T. Близки до веригата за доставка източници твърдят, че през тази година няма да видим OnePlus 8T Pro. 

Именно заради това се очаква интереса към OnePlus 8T ще бъде още по-сериозен. OnePlus потвърдиха още, че премиерата на смартфона ще стане факт на 14 октомври. Потребителите вероятно ще останат разочаровани от спекулираната цена на OnePlus 8T, тъй като сега разбираме и каква ще бъде европейската цена на следващия представител на този бранд. 

 

 

Оказва се, че базовата версия на OnePlus 8T, която е конфигурирана с 8GB RAM и вградена памет от 128GB ще може да се купи на цена от €799. В същото време по-скъпият модел, който има 12GB RAM и два пъти повече памет ще струва €899. 

Тези цифри означават, че новия смартфон ще бъде със €100 по-скъп от OnePlus 8 при премиерата на това устройство. Според непотвърдена информация новия смартфон ще бъде оборудван с 6.55-инчов AMOLED дисплей, който има честота за опресняване на кадрите от 120Hz. 

Няма да е изненадващо, ако OnePlus 8T се захранва от Qualcomm Snapdrаgon 865 процесор.Очакванията са да видим 4500mAh батерия, която поддържа 65W Warp Charge бързо зареждане В задната част ще са разположени 48МР + 16МР сензори, чиято работа ще се асистира от 5MP макро и 2MP Depth сензори.

 

Oще от Digital: ОnePlus проявяват интерес към умните якета