OnePlus се очаква да представят два смартфона от висок клас през първата половина на 2020г. Тези устройства се очаква да дебютират на пазара като OnePlus 8 и OnePlus 8 Prо. Премиерата ще има важно значение за стратегията на компанията през 2020г. По всичко личи, че OnePlus искат да разширят позициите си и сред смартфоните от средния ценови клас, тъй като работят над трети нов модел от серията, който вероятно ще се казва OnePlus 8 Lite.

 

Taзи промяна в стратегията на OnePlus ще доведе до премиерата на първия им смартфон в средния клас от четири години насам, предаде xda-developers. Припомняме ви, че последният опит на OnePlus в тази пазарна ниша бе с OnePlus X, който видяхме през 2015г. Новият бюджетен модел за разлика от OnePlus 8 и OnePlus Lite ще има плосък дисплей, който също така е с по-малки размери. В горната средна част на екрана ще има отвор за селфи камерата.

 

 

Според непотвърдена информация ОnePlus 8 Lite ще има 6.4-инчов дисплей, който предлага вграден сензор за пръстов отпечатък в екрана. Класическият 3.5-милиметров аудио жак ще бъде заменен от USB Type-C конектор. В задната част ще има двойна камера с LED светкавица, но все още не знаем детайли за сензорите. ОnePlus 8 Lite ще работи с Android 10 и тепърва ще разбираме за процесора, който ще захранва първия смартфон в средния клас на OnePlus от четири години насам.

 

Oще от Digital: OnePlus става все по-влиятелнa компания в сегмента на смартфоните от висок клас