Главният изпълнителен директор и съосновател на OnеPlus, Пит Лау коментира в интервю предстоящите флагмани на компанията. От думите му разбираме, че и двете версии на смартфона ще поддържат 5G технологията. Това е добра новина за потребителите, но също така ще е причина за по-високата цена. Припомняме ви, че премиерата на OnePlus 8, ОnePlus 8 Pro и OnePlus 8 Lite ще е в средата на април. Бюджетният модел от серията вероятно няма да е оптимизиран за работа в 5G мрежи, тъй като ще е позициониран в по-ниския ценови клас.

 

Компанията от няколко години инвестира в технологията и е убедена в дългосрочния потенциал на 5G мрежите. Именно заради това OnePlus ще се фокусират основно към тази иновация през годината. Тук е момента да отбележим, че OnePlus 7 Pro е първото 5G устройство на компанията, което е достъпно на пазара от лятото на 2019г. След това видяхме и специалната McLaren Edition версия на OnePlus 7T Pro, която също предлага тази функционалност. Новите флагмани на OnePlus допълнително ще доразвият концепцията през 2020, съобщава CNet.

 

OnePlus планират да използват Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който е оборудван със Snapdragon X55 модем в OnePlus 8 серията. Пи Лау не потвърди конкретната цена, на която ще стартират продажбите на устройствата. Все пак с оглед досегашната стратегия на OnePlus можем да очакваме флагманите им за 2020г. да са по-евтини от устройства като Samsung Galaxy S20. Предстоящите смартфони на OnePlus се очаква да предложат още много подобрения свързани с дизайна, дисплея, софтуера и камерите.

 

Още от Digital: Как OnePlus ще подобрят камерите на смартфоните си през 2020г.