OnePlus вече потвърдиха, че ще представят нов смартфон от висок клас през второто тримесечие на годината. Името на модела е OnePlus 6 и премиерата му ще се реализира на 21 май. Данните са генeрирани от имейл до собствениците на OnePlus устройства, които са избрани да изпробват предварително новия модел като част от програмата LAB. Съобщението описва всички условия, които трябва да бъдат спазени, за да може да се сдобият с OnePlus преди официалната премиера, предаде Pocket-Lint.

 

Много е вероятно датата 21 май да е свързана с реалното представяне на модела, а продажбите в различните държави да стартират в следващите дни и дори седмици. Според първоначалните очаквания OnePlus 6 ще бъде първият модел на компанията с покритие, което предпазва от вода. Новият смартфон ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 845 процесор, който е допълнен от 6GB RAM и 64GB вградена памет. Премиум версията ще предложи съчетание между 8GB RAM и 256GB памет.

 

 

Дисплеят ще е с 6.3-инчов диагонал, а в задната част ще има двойна задна камера с 16МР и 20МР резолюция. Батерията ще е със заряд от 3450mAh, като мoжем да очакваме също безрамков дизайн, поддръжка за Android Oreo и нова версия на Oxygen интерфейса. ОnePlus 6 има голяма вероятност да се превърне в най-скъпия смартфон на компанията досега. В заключение ще отбележим, че в интернет вече се появи информация, че цената ще е от порядъка на €749.

 

Още от Digital: Защо смартфоните ще станат по-достъпни до края на 2018г.