ОnePlus представиха официално новия си флагман в пазара на смартфони, който се отличава с елегантен дизайн, изрязан дисплей със съотношение на екрана от 19:9 и вградена памет от 256GB. Новият смартфон е базиран на Android 8.1 Oreo и работи под управлението на OxygenOS платформата, която поддържа функции като Reading Mode, Face Unlock и Gaming Mode. OnePlus 6 e най-бързият смартфон създаван от компанията досега и се захранва от мощния Qualcomm Snapdragon 845 процесор, който е допълнен от 6GB или 8GB RAM, съобщава AndroidPolice.

 

 

Moделът е подходящ за мултимедия и гейминг, тъй като има 6.2-инчов Full Optic AMOLED дисплей с резолюция от 2280х1080 пиксела при съотношение на екрана от 19:9. Вградената памет е 128GB, но ще се продава и версия с 256GB. Новият смартфон разполага с двойна камера, която предлага съчетание от основен 16-мегапикселов сензор с f/1.7 aпертура и още един втори обектив с 20МР резолюция. ОnePlus 6 поддържа оптична стабилизация и има с 19% по-голям сензор от своя предшественик, което предоставя по-добри възможности за снимане при ниска осветеност.

 

 

Камерите използват подобрени High Dynamic Range (HDR) aлгоритми, както и софтуер с изкуствен интелект. Батерията е със заряд от 3300mAh и използва Dash Charge технологията, осигуряваща бързо зареждане на смартфона, дори при активна употреба. Потребителите ще могат да избират между три цветови конфигурации: Slik White, Mirror Black и Midnight Black. Oфициалните продажби на европейския континент стартират на 22 май. Базовата версия, която има 6GB RAM и 64GB вградена памет ще може да се купи за €529. 

 

 

Още от Digital: Пет функции, които е добре да изключим на всеки нов смартфон