Oфициалната премиера на OnePlus 5 ни очаква след броени часове. Устройството предлага характеристики, които сме свикнали да виждаме в моделите от най-високия клас, но ще се продава на по-достъпна цена. Едно от най-интересните подобрения в OnePlus 5 ще е дългият живот на батерията. Новият смартфон ще е оборудван с мощна 4000mAh батерия, която няма да може да се сменя от потребителите, информира PhoneArena.

 

Устройството ще се продава на пазара в три цветови конфигурации: Slate Grey, Soft Gold, Deep Black. Черната версия на смартфона ще е достъпна единствено със 128GB вградена памет. Припомняме ви, че OnePlus 5 ще се захранва от мощния Snapdragon 835 процесор, който е с осем ядра, работещи на 2.3GHz и е допълнен от Adreno 540 графичен чип. Високата производителност се гарантира и от 6GB RAM. Дисплеят е с диагонал от 5.5 инча и поддържа Ful HD резолюция.

 

OnePlus 5 ще има две задни камери, които ще са с 16 и 20-мегапикселова разделителна способност. Новият модел ще работи с Android 7.1.1 и според непотвърдена информация ще се продава за около $590. Само след часове ще разберем повече детайли за европейската премиера на смартфона. Интересните технически характеристики имат потенциала да превърнат OnePlus 5 в най-популярния модел на компанията досега. Предстои да видим дали това ще се случи.

 

Вижте как OnePlus ще пропуснат модела OnePlus 4 и ще представят OnePlus 5