Камерите продължават да бъдат една от най-търсените характеристики, когато стане въпрос за избор на нов смартфон от потребителите. Неслучайно някои от най-големите иновации в индустрията през последната година са свързани именно с възможностите за фотография. Тройните камери се превърнаха в стандарт за индустрията, като вече има множество модели с четири и дори пет обектива в задната част. ОmniVision са едни от големите производители на камери за смартфони и сега представиха новия си продукт.

 

Инженерите на OmniVision са разработили иновативния сензор OmniVision OV64C, който тепърва ще намира място в бъдещи смартфони на пазара. Всъщност това е първата 64-мегапикселова камера за мобилни устройства на компанията, съобщава Xda-Developers. Новият камера сензор на компанията използва четириклетъчен цветен филтър Quad Bayer и хардуерни алгоритми, с които осигурява висококачествени снимки с 64-мегапикселова резолюция. OmniVision също така обещават добри резултати при ниска осветеност.

 

 

OmniVIsion OV64C е 1/1.7" сензор, което е същия размер както Sony IMX686 и Samsung ISOCELL GW1, които предлагат същата резолюция. Сензорът поддържа "Type 2, 2x2 Microlens PD Autofocus", което гарантира ултрабърз автофокус. Устройствата с OV64C ще могат да записват видео клипове с 8K резолюция при 30fps, но също  4К с 60fps, като скоростта е 30 кадъра в секунда при използване на електронна стабилизация на изображенията. Предвидена е и поддръжка за HDR видео, като смартфоните с този сензор ще са достъпни до края на 2020г.

 

Oще от Digital: Защо производителите не избързват с премиерата на смартфони, които имат камери в дисплея