Intel официално потвърдиха, че са избрали кой ще наследи Анди Браянт, който напусна компанията в началото на месеца. Технологичният гигант е открил най-подходящия кандидат в лицето на Омар Ишрак и за в бъдеще ще е председателя на борда на директорите. Тази промяна в ръководната структура на Intel има незабавен ефект. Припомняме ви, че Омар Ишрак се присъедини официално към борда на директорите на Intel през март 2017г.

 

В момента е главен изпълнителен директор на Medtronic PLC, която специализира в производството на медицинско оборудване. Новата му роля в Intel ще има ключово значение за преодоляване на настоящите проблеми, които забавят производството на процесори. Анализаторите вече предупредиха, че Intel изпитват затруднения и с новите си серии чипове за центрове за данни, съобщава CRN. Справянето със ситуацията ще е приоритет за Омар Ишрак. 

Високите очаквания към новия председател на борда на директорите ще бъдат свързани и с личността на неговия предшественик. Причината е, че Анди Браянт изпълняваше по най-добър начин тази длъжност в продължение на повече от седем години, Той ще продължи да е част от борда до май, като по този начин ще улесни встъпването в длъжност на новия председател, Омар Ишрак. Intel ще имат нелеката задача да се противопоставят успешно на AMD през следващите месеци.

 

Oще от Digital: Intel ще се фокусират върху разработването на изкуствен интелект и 5G мрежи до 2030г.