Samsung вече са изместили фокуса си към разработката на Galaxy S22 смартфоните. Компанията отново планира да покаже новите си флагмани през януари. Не се очаква промяна в стратегията и по отношение на броя нови устройства, които отново ще бъдат три.

Стандартният модел ще бъде допълнен от Galaxy S22+ и Galaxy S22 Ultra, които предлагат още по-атрактивни функции и възможности. Камерите ще бъдат обект на сериозни иновации и ще са ключова характеристика на флагманите от новата гама. Samsung отново ще използват система от три сензора в задната част на Galaxy S22+ 5G, който се очаква да е най-популярният модел от серията.

Все пак основният 12МР модул ще бъде заместен от ISOCELL GN5 камера, която поддържа 50МР резолюция и ултрабърз автофокус. Премиум версиите на смартфоните ще привличат внимание и с по-добри телефото камери. Новите модули ще предложат трикратно оптично приближение и 10МР резолюция по подобие на Samsung Galaxy S21 Ultra.

 


Желанието на Samsung да превърнат Galaxy S22 в най-добрите устройства за мобилна фотография също така предвижда и партньорства с външни компании. Някои анализатори изразиха увереност, че смартфоните ще се възползват от сътрудничество с Olympus.

Toва ще позволи на компанията да се конкурира по-успешно с брандове като Huawei, които работят с Leica и OnePlus, чиито нови флагмани използват технологии на Hasselblad. Със сигурност феновете на Samsung биха останали доволни от подобно партньорство, което може да направи камерите на Galaxy смартфоните още по-добри.

На този етап, обаче Olympus твърдят, че не си партнират със Samsung, според информация на AndroidAuthority. Tрудно е да се прогнозира дали подобен проект ще се реализира през следващата година. Ако Olympus искат да имат влияние при смартфоните сътрудничество с най-големият производител звучи като най-логичното решение.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S22 Ultra ще има нов дизайн