Дългоочакваните смартфони на компанията ще бъдат представени на специално събитие в Париж на 26 март. Вече разполагаме с доста детайли за Huawei P30 и P30 Pro, които са свързани с техническите им спецификации. Нов доклад публикуван от HuaweiHub разкрива, че компанията е избрала Samsung Display за производството на OLED дисплеите на смартфоните. По този начин ще се превърнат в единствения доставчик на този ключов компонент на Huawei P30 и P30 Pro

 

Засега не разполагаме с много детайли за споразумението между двете компании. Все пак от Samsung са спечелили доверието на Huawei и вече са установили производствено съоръжение, което ще работи изцяло за дисплеите на смартфоните. Това означава, че няма да се налага китайският производител да ангажира други партньори с доставките на ОLED панели за Huawei P30 и P30 Pro. Новата стратегия на ще гарантира и максималното качество на OLED дисплеите.

 

 

Припомняме ви, че Samsung Display не участваха в производството на дисплеите на Huawei Mate 20 Pro. В този случай доставките бяха изпълнени от BOE и LG. Смартфоните ще са оборудвани с 6.1" и 6.4-инчови OLED дисплеи, които поддържат Full HD+ резолюция от 2340х1080 пиксела при съотношение на екрана от 19.5:9. Въвеждането на Samsung Display във веригата с доставки на Huawei P30 и P30 Pro ще превърне дисплеите в една от най-добрите им характеристики.

 

Oще от Digital: Официални снимки разкриват дизайна на Huawei P30 и P30 Pro