Всяка година Google се опитват да изненадат всички анализатори и потребители с името на следващата версия на Android. Единственото сигурно е, че платформата следва азбучния ред и започва със следващата буква, която през 2018г. е "P". Компанията също така винаги избира името на популярен сладкиш, десерт или лакомство в кръщаването на софтуера. През последните месеци в интернет се появиха доста наименования спрягани като евентуални кандидати за официалното име на Android P. 

 

В интернет изтекоха данни, разкриващи повече детайли за идеите на Google. Данните са от полския уеб сайт Tabletowo, в който един от читателите се свързва с отдела за поддръжка на Huawei, задавайки въпрос дали P9 Lite ще получи ъпдейт към Android Oreo. Oтговорът на представителите на компанията е доста изненадващ, тъй като освен информацията, която вълнува въпросния потребител споменават и името Android Pistachio, което е свързана със следващата версия на платформата, предаде AndroiPit.

 

 

 

Още по-любопитния факт е, че преди няколко месеца Bloomberg също лансираха името Ice Cream Picachio като потенциален вариант за новата версия на най-популярната платформа за смартфони. Mного е вероятно служителите на компанията вече да знаят финалното име на операционната система, но да го държат в тайна. При всички положения няма да се налага да чакаме дълго да разберем как ще се казва Аndroid P, тъй като премиерата ще е през септември или октомври.

 

Още от Digital: Пет нови функции, които ще имат смартфоните с Android P