Смартфоните с бранда Honor несъмнено имат голям принос за популярността на Huawei в световен мащаб. Китайският бранд успя да се утвърди като втория най-голям производител в мобилната индустрия. Амбициозните планове на компанията да изпревари Samsung не намериха реализация заради търговските санкции срещу Huawei.

В края на миналата година ви съобщихме, че Huawei продават бизнеса с Honor смартфони за $15 млрд. Сделката представлява единственият шанс този бранд да продължи да съществува, както досега. Представителите на Honor 50 серията обещават да положат изцяло нова ера в развитието на компанията. Ако всичко върви по план премиерата на смартфоните ще е през юни.

Добрата новина е, че Honor 50 ще може да се възползва от приложенията и услугите на Google. Информацията бе потвърдена от Honor Germany с публикация в Twitter. Използването на Google Mobile Services (GMS) ще има стратегическо значение за популярността на Honor на световния пазар, oсобено сред европейските потребители.

 

 

Компанията ще осигури допълнителни персонализации и нови функции в смартфоните с Magic UI интерфейса. По този начин Honor 50 ще се превърне в първото устройство с този бранд, което използва услугите на Google от въвеждането на санкциите срещу Huawei през май 2019г.

Новите шефове на Honor също така полагат много усилия, за да възстановят нормалните партньорства с производители като Qualcomm и Intel. Toва ще им гарантира постоянни доставки на премиум хардуер от най-големите имена в индустрията. Санкциите срещу Huawei не позволяваха подобна свобода през последните тримесечия.

Oсвен интеграцията на Google Mobile Services (GMS) вече знаем още няколко ключови детайла за Honor 50. Toва ще е едно от първите устройства, което се захранва от Qualcomm Snapdragon 778 5G процесор. Премиум версията вероятно ще е базирана на 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888.

В задната част ще има 50MP основна камера, обградена с двоен пръстен, 13MP UltraWide и 8MP телефото сензори, както и двойна селфи камера с 32MP + 8MP резолюция.

 

Още от Digital: Honor искат да продадат 100 млн. смартфона през 2021г.