Huawei ще разчитат предимно на HarmonyOS, за да разширяват дългосрочно влиянието си в мобилната индустрия. Операционната система ще има стратегическо значение за оцеляването на компанията, която е оставена извън Android и Windows екосистемите. Скоро разбрахме повече за подобренията в HarmonyOS 2.0, която ще дебютира на пазара на смартфони през следващата година.

Търговските санкции и невъзможността да купуват хардуер, който е произведен с американски технологии продължава да създава големи проблеми за Huawei. Някои компании, като Qualcomm получиха лиценз за доставка на 4G процесори, но това е само частично решение с временен характер.

Специфичната ситуация дори създаде предпоставки за продажба на бизнеса със смартфони Honor. Реализирането на подобна сделка е част от амбициозния план на китайския гигант да преодолее санкциите на САЩ и да продължат да бъдат конкурентни на останалите водещи компании.

Сега разбираме, че това не са просто спекулации, тъй като Huawei наистина ще се разделят с тази ключова дивизия. Информацията бе потвърдена официално от компанията.

 

 

Huawei определиха "трудните времена, в които живеем" и огромния натиск на търговското ембарго върху компанията като основна причина за продажбата. Сделката се реализира изцяло с идеята Honor бранда да продължи да бъде част от мобилната индустрия, както досега. В настоящата ситуация е невъзможно Huawei да купува хардуер и да разработва смартфони с оптимално качество.

Новият собственик на Honor  се казва Shenzhen Zhixin New Information Technology и ще има много повече възможности да доставя компоненти и да предлага атрактивен хардуер на потребителите. Ползата от това бизнес решение ще имат всички страни, включително доставчиците, търговските партньори, крайните потребители и служителите на Honor.

Важно е да отбележим, най-важните хора в структурата на Honor ще продължат да работят и формират бизнес стратегията на Honor по същия начин, както досега. Oт Huawei също така уточняват, че няма да участват и няма да упражняват никакъв контрол в Shenzhen Zhixin New Information Technology след финализирането на сделката.

 

Още от Digital: Honor ще се фокусират върху по-големите пиксели в смартфоните си през 2020г.