Apple провеждат финални тестове с iOS 15, като ъпдейтите ще стартират след броени дни. Компанията потвърди, че следващата версия на операционната система ще е налична като ъпдейт от 20 септември. Припомняме ви, че за първи път разбрахме подробности за новостите в iOS 15 по време на WWDC конференцията с разработчиците през юни.

Едно от атрактивните подобрения в софтуера е т.нар. "Focus Mode", който допълва работата на "Do Not Disturb" режима. Собствениците на iPhone ще получат повече възможности да конфигурират кои приложения и хора от списъка с контакти могат да изпращат нотификации и съобщения. Така може да създадете различни настройки, като Sleep Mode, Workout Mode, Work Mode и др.

Aктуализациите не спират дотук, тъй като iOS 15 има и модернизирано Weather приложения, подобрена версия на FaceTime, както и предлага новости в Apple Maps. Пдобренията ще обхванат и браузъра Safari, информира TechCrunch.

 

 

След като актуализирате ще може да използвате LiveText функцията за маркиране, копиране и поставяне на текст в изображения. Можете да търсите за текст в снимките директно от Spotlight и да видите други подобни кадри. Новият софтуер обръща внимание на поверителността на личните данни, като Apple са включили допълнителни опции за сигурност.

Обработването на гласовите заявки в Siri също вече става локално от хардуера на iPhone. Ако комуникирате често с имейл ще имате достъп до "Mail Privacy Protection". Toзи инструмент ще спре засичането на IP адреса на получателя и ням да показва дали имейла е отворен на подателя.

Оптимизациите на компанията включват дори най-малките елементи от интерфейса на всички приложения в iOS 15. Реалните актуализации стартират до броени дни, когато милиони собственици на iPhone ще получат достъп до новите функционалности.

 

Oще от Digital: iOS 15 ще може да открива iPhone, дори ако са върнати фабричните настройки или е изключен