Sony планират да бъдат доста активни на мобилния конгрес в Барселона, който ще се проведе между 25 и 28 януари в Барселона. Водещ акцент ще бъде премиерата на флагмана Xperia XZ4. Компанията ще представи още два атрактивни смартфона на МWC 2019, които ще се казват Xperia XA3 и Xperia XA3 Ultra. От WinFuture.de публикуваха официални снимки от първия модел, които ни разкриват неговия дизайн. Прави впечатление липсата на Notch прорез в горната част, което е популярен тренд в индустрията. 

 

 

Интересно дизайнерско решение е голямата рамка над екрана, което също е нетрадиционно за производителите на Android, които се стремят дисплеите да заемат цялото пространство отпред. Sony Xperia XA3 ще се отличава със съотношение на екрана от 16:9 за разлика от Xperia XZ4, който ще предложи модерния стандарт 21:9. Новият смартфон ще има 5.9-инчов дисплей с резолюция от 2560х1080 пиксела, ако се съди по размерите в публикуваните изображения. Sony Xperia XA3 вероятно ще споделя част от хардуера на Xperia XZ4.

 

 

В задната част има двойна камера, над която има същия брой LED светкавици, а сензорът за пръстов отпечатък е в дясната част на рамката. Устройството разполага още с USB Type-C конектор и мощни високоговорители под дисплея. Според непотвърдена информация Sony Xperia XA3 ще разполага с 3500mAh батерия, 64GB вградена памет, Qualcomm Snapdragon 660 процесор и 23МР камера. Повече информация за този смартфон ще научим на MWC 2019 в края на месеца.

 

Още от Digital: Кои смартфони на Sony ще получат ъпдейт към Android 9.0 Pie