Дисплеите при повечето смарт часовници са или кръгли, или квадратни. Huawei смята да промени тази тенденция с новия си модел Watch Fit, съобщава GSM Arena. Новият часовник ще използва правоъгълен дисплей, което ще донесе и доста други ползи за устройството.

Huawei Watch Fit ще има 1.64-инчов AMOLED дисплей с леко заоблени краища на четирите ъгъла. Корпусът на часовника ще е от пластмаса, като има само един бутон отстрани. Ще се предлага в три цвята и избор от четири силиконови каишки.

 

 

Watch Fit използва операционната система Lite OS на Huawei. В официалните данни не се споменава процесорът, но според GSM Arena той най-вероятно е Kirin A1. Моделът разполага с доста възможности. Сред тях е персонализиране на дизайна на интерфейса, както и функция за разпознаване на фитнес упражнения и тренировки.

Часовникът има и доста сензори. Сред тях е SpO2, сензор за сърдечния ритъм, GPS и др. Може да анализира менструацията, да препоръчва упражнения за намаляване на стреса и да следи за фазите и съответно за качеството на съня. Подобрено е и взаимодействието с телефона. Watch Fit ще показва всички известия от него, както и ще може да се използва за управление на музиката и като дистанционно за камерата.

 

 

Huawei обещава, че с едно зареждане Watch Fit ще може да работи 10 дни с нормално натоварване и 7 дни с повишено натоварване. Ако се използва GPS-ът постоянно обаче, тогава батерията ще се изтощи за 12 часа. Все пак и това ще е достатъчно за повечето потребители. Очаква се официалните данните за устройството да бъдат представени на 3-ти септември т.г., когато ще бъде съобщена и неговата цена.

 

Още от Digital: Смарт часовника Fitbit Sense може следи температурата на кожата, за да намалява нивата на стрес