Mилионите фенове на разработчиците от id Software скоро ще разполагат с възможността да изпробват сами възможностите на следващия шедьовър на компанията, а именно на дългоочакваната нова версия на култовата игра Doom. Заглавието ще бъде достъпно за популярните конзоли PlayStation 4 и Xbox One, но също така ще може да се инсталира на персоналните компютри. Последните данни на компанията потвърждават, че неговата премиера ще се реализира на 13 май и вече стартираха рекламна компания, за да промотират Doom 4, предаде SlashGear. 

 

Дългоочакваната игра ще бъде издадена от Bethesda и ще се превърне в първото заглавие с този бранд след премиерата на Doom 3 преди 12 години, която бе посрещната с противоречиви коментари от критиците и геймърите. Създателите на играта също така публикуваха и първия официален трейлър на новото заглавие, който вече може да откриете в интернет. Разработчиците подготвят премиерата на играта вече няколко години, но изпитваха проблеми, които няколко пъти отложиха представянето на Doom 4, който много геймъри очакват с нетърпение.

 

Новата версия се очаква да предложи много по-динамичен геймплей, както и много по-богата колекция от мощни оръжия, с които лесно да преодолявате съпротивата на враговете ви. Компанията подготвя и актуализиран Multiplayer режим, с който да с се конкурира с другите популярни игри както и Doom SnapMap функция, с която можете лесно да създавате сами карти, на които да играете и да ги споделяте с други хора. Само след няколко седмици ще разберем какви други изненади ще видим в дългоочакваната игра Doom 4 след като тя е достъпна за изтегляне за водещите платформи и конзоли.

 

Вижте пет класически игри, които можете да тествате на Android смартфон