Очилата във виртуална реалност стават все по-добри с всяка изминала година, което се дължи на огромните усилия и инвестиции на големите компании. Една от следващите големи иновации в този сегмент, който ни очаква е премахването на кабелите нужни за функционирането на устройствата. От Digitimes също така прогнозират, че все по-голям брой производители да насочат вниманието си към очила, който работят самостоятелно и не изискват смартфон. Tози тип модели ще генерират все повече продажби през следващите месеци.

 

Facebook и HTC представиха подобни модели, които вече се продават на пазара и се казват Oculus Go и Vive Focus. Анализаторите смятат, че скоро към тях ще се присъединят и другите водещи имена в технологичния сектор. Всичко това ще доведе до голям интерес на потребителите към предложенията в новосъздаващата се пазарна ниша "Virtual Reality Head-Mounted Display" (VR HMD). Техния брой ще се увеличава със стабилни темпове до края на 2018г., за сметка на очилата, които се нуждаят от допълнителен смартфон, за да работят. 

 

 

Qualcomm също така вече представиха нов процесор, който е оптимизиран специално за VR очилата, което ще ускори разработването на повече атрактивни модели в този сегмент. Конкуренцията между големите производители ще допринесе за намаляването на цената на следващото поколение устройства, което ще ги направи по-атрактивни за потребителите. Имаме всички основание да смятаме, че 2018г. може да се превърне в най-успешната година за очилата с виртуална реалност, които имат висока резолюция и компактни размери.

 

Още от Digital: Четири подобрения в очилата с виртуална реалност, които предстои да видим