Вече ви информирахме, че Magic Leap представиха очила с добавена реалност и безжична технология за следене на движенията. Компанията планира да продава на пазара няколко различни версии на устройствата и също така вече са сключили стратегическо партньорство с NBA. Благодарение на този проект бъдещите собственици на джаджата ще имат възможността да възпроизвеждат в реално време баскетболни срещи в миксирана реалност. Лично шефът на Magic Leap, Рони Абовиц потвърди, че цената на Magic Leap AR ще е около $1000.

 

В своето изявление той обърна внимание на факта, че миксираната и добавена реалност са сравнително нови технологии и намаляването на цената под този стойност е сериозно предизвикателство. Мagic Leap AR ще струва колкото един смартфон от висок клас и с оглед възможностите на устройството на този етап е оптималния вариант, предаде Endadget. Рони Абовиц увери, че плановете на компанията са да продават на пазара няколко модела на смарт очилата, които предлагат различни функции.

 

Най-скъпата конфигурация  ще може да се купи на цена сходна с тази на геймърски компютър. Премиерата на този модел ще е през следващата година. Magic Leap VR са подходящи и за гледане на мултимедийно съдържание и работа със социални мрежи, тъй като ще могат да проектират пред очите ви любимите филми или стената ви във Facebook. Специална технология ще се грижи потребителите да не чувстват дискомфорт, ако работят твърде дълго с Magic Leap AR.

 

Вижте как очилата с AR, a не смартфоните ще популяризират технологията добавена реалност