Google Daydream View са достъпни очила, които поддържат виртуална реалност. Ако се интересувате от възможността да си купите подобно устройство е добре да знаете, че няма да ви се налага да чакате твърде дълго. В официалния блог на Google бе публикувана информация, която разкрива, че очилата ще се продават на глобалния пазар от 10 ноември. Първоначално Daydream View ще могат да се купят в пет страни: САЩ, Канада, Великобритания, Германия и Австралия. Цената на европейския континент ще бъде €69. 

 

Очаква се няколко седмици след тази дата устройството да е в продажба и в други държави в глобален мащаб, информира Engadget. Трябва да отбележим, че Google Daydream View не функционират самостоятелно, а се нуждаят от смартфон. Засега Google Pixel и Pixel XL са единствените модели, които могат да работят с тези очила. Все пак се очаква техния брой да бъде увеличен допълнително в следващите месеци. Идеята на Google е да създадат мащабна екосистема от приложения и услуги, които поддържат виртуална реалност. 

 

Бъдещите собственици на Google Daydream View ще могат да работят с Google Play Movies или да се наслаждават на любимите си клипове в YouTube. Очилата ще ви позволят да откривате нови светове с приложения като Star Chart VR, като правите VR  разходки дори на най-скритите кътчета в галактиката ни. Водещите издатели като Guardian и Wall Street Journal вече създадоха версии с виртуална реалност на популярните си приложения, които са достъпни ексклузивно за Google Daydream View.

 

Вижте какво е Google Daydream и как работи