Виртуалната реалност е интересна технология, която е само въпрос на време да предизвика истинска революция в начина, по който се забавляваме с джаджите си. В момента се продават множество VR очила в различни класове, но цената им все още не е достатъчно достъпна, за да ги превърне в хит на пазара. Прави впечатление също така, че броя на смартфоните, които поддържат ефекти на камерата с добавена реалност също се увеличава. Популярността на тази технология ще положи основата за навлизането на по-изгодни VR устройства. 

 

Нов доклад на IDC прогнозира, че в следващите пет години ни очаква сериозен ръст в продажбите на джаджи, които поддържат добавена и виртуална реалност, информира VentureBeat. Конкретните цифри показват, че през 2018г. в световен мащаб ще бъдат продадени общо 12.8 млн. устройства, които използват двете атрактивни технологии. Експертите на IDC твърдят, че със среден ръст от поне 50% на годишна база тази цифра ще достигне 68.9 млн. в края на 2022г. В случая става въпрос за комбинирани стойности, които засягат  AR и VR джаджите.

 

 

Навлизането на нови софтуерни решения и по-мощен хардуер ще изостри конкуренцията между производителите, което ще намали цената на устройствата. Потребителите ще проявяват най-голям интерес към очилата с VR/AR, които работят самостоятелно без нужда от поставянето на смартфони в тях. Тази категория ще отбележи ръст от сегашните 14% до над 50% в края на 2022г. По всичко личи, че скоро всички ние ще проектираме различни виртуални обекти в заобикалящата ни среда, за да се забавляваме.

 

Вижте каква е разликата между добавената и виртуалната реалност