Преносимите джаджи стават все по-популярни и се утвърдиха като подходящо допълнение към смартфоните. Огромната конкуренция в този сегмент пък допринася за намаляването на цените на устройствата. С всеки изминал месец потребителите разполагат с възможността да избират между разнообразие от достъпни фитнес гривни и смарт часовници на пазара. Тази тенденция ще продължи с пълна сила и ще доведе до бум в продажбите им в периода до 2021г., съобщава Mashable.

 

Aнализатори от IDC твърдят, че през настоящата година  глобалните продажби на преносими устройства ще достигнат до 125.5 млн. в световен мащаб. Това е с 20.4% повече, в сравнение с 2016г., когато продажбите бяха 104.3 млрд. IDC са на мнение, че 2017г. ще бъде само началото на продължителен и успешен период за пазара на смарт часовници и фитнес джаджи. Кулминацията ще е през 2021г., когато в световен мащаб ще се продадат два пъти повече устройства, спрямо сега и ще достигнат 240.1 млн. броя за този период.

 

Потребителите вече започват да се убеждават в предимствата на този тип устройства и това е основната причина за интереса им към тях. Появата на повече часовници с Android Wear 2.0 също допринася за този процес, тъй като платформата предлага много нови и полезни функционалности. Иновациите в тази пазарна ниша ще ускорят и навлизането на смарт дрехи на пазара. Това е сегмент, който тепърва ще се развива и ще провокира вниманието на производителите.

 

Вижте кои са най-добрите смарт часовници на пазара през 2017г.