Глобалните продажби на сървъри се очаква да продължат да се увеличават през настоящата година. Въпреки това ръста в доставките ще е с 3.9% по-нисък, спрямо параметрите през 2018г. Прогнозите са на специалисти от DRAMeXchange, които твърдят, че това се дължи на специфичната стратегия на бизнес потребителите и общата несигурност в индустрията. Отчетеният ръст в продажбите през последната година се дължи основно на американските производители, които са генерирали около 30% от всички доставки.

 

Корпоративните сървърни конфигурации ще продължат да отчитат най-високи продажби, въпреки предвижданията центровете за данни да регистрират с 40% повече доставки до края на 2019г. Пазарните наблюдатели са убедени, че доброто представяне в този сегмент ще продължи с пълна сила и през следващата година, като голям принос за тези процеси ще има навлизането на 5G технологията, съобщава TechRadar. Toзи процес ще накара все повече интернет доставчици и телекомуникационни компании да ъпдейтнат своя хардуер.

 

 

Трите най-големи производителя в този сегмент ще продължат да бъдат Dell EMC, HP Enterprise и Inspur, които разполагат със съответно 15.8%, 13.7% дял и 7.5%. Анализаторите от DRAMeXchange предвиждат водещите доставчици на облачни услуги в Китай да загубят с около 15% от своите позиции, но конкурентите им от Северна Америка няма да бъдат засегнати от тяхната стратегия и ще продължат да отчитат между 5 и 10% ръст. Сериозно раздвижване в тази пазарна ниша се очаква през 2020г.

 

Oще от Digital: Цената на DRAM паметта за сървъри ще поевтинее с 20% през първото тримесечие на 2019г.