Потребителите от цял свят проявяват все по-голям интерес към възможността да си купят очила с добавена или виртуална реалност. Новият доклад на анализатори от IDC разкрива, че до края на настоящата година в световен мащаб ще бъдат продадени 13.7 млн. устройства от подобен тип. Според тях сега е само началото на изцяло нова ера в развитието на технологиите, която ще се доминира от VR/AR хардуера, като доставките на подобни модели ще достигне до 81.2 млн. през 2021г., предаде Digitimes.

 

Този сегмент ще генерира увеличение от 56.1% на годишна база за същия период. Повече от 90% от устройствата ще са очила с виртуална реалност, докато моделите, поддържащи добавена реалност ще са не повече от 1/10 от всички джаджи в този сегмент през 2017г. Ситуацията ще се промени драстично и в края на прогнозния период AR устройствата ще са причина за около 25% от всички доставки. По всичко личи, че AR/VR технологиите ще предизвикат революция, която ще промени начина, по който се забавляваме.

 

Анализаторите очакват производителите на джаджи с добавена реалност да генерират приходи от над $30 млрд. до края на десетилетието. По този начин те ще станат два пъти по-доходоносни от VR очилата. Тенденция, която закономерно ще привлече вниманието на повече разработчици към технологията. Всичко това ще ускори и навлизането на повече смартфони, които под една или друга форма поддържат VR/AR софтуер. 

 

Вижте кога ще можем да свързваме умовете си с виртуалната реалност