Високото търсене към устройства, които са подходящи за гледане на мултимедия, работа с приложения и видеоконференция продължава с пълна сила. Третото тримесечие на годината не е изключение и потвърждава трендовете заложени през първата половина на 2020г. Колкото повече хора останат вкъщи, за да работят и продължават обучението си толкова повече се променят нагласите на потребителите.

Неслучайно от началото на пандемията досега най-високи продажби отчитат устройствата подходящи да отговорят на всички гореизброени изисквания. Водещите производители на таблети също остават доволни, тъй като през третото тримесечие могат да се похвалят с двуцифрен ръст в продажбите през този период.

Конкретните цифри показват с 10.5% повече доставки, спрямо предходното тримесечие, които достигат до 43.83 млн. Увеличението на годишна база е 0.4%, което в контекста на пандемията може да се разглежда като позитивна стойност. Apple продължават да бъдат най-големия производител на таблети в световен мащаб през третото тримесечие.

Позицията им вероятно ще запази поне до края на годината, съобщавa GizmoChina.

 

 

Другите водещи производители, които допълват първите пет включват Samsung, Huawei, Amazon и Lenovo. Tърговските санкции вероятно ще се отразят дългосрочно на Huawei и това може да доведе до загуба на позиции през следващите тримесечия. Най-търсени сред потребителите са устройствата, които имат 10.1" или по-големи дисплеи.

По-малко 80% от всички продажби са на таблети с този размер. Едва ли има по-добро доказателство, че потребителите търсят голямо устройство, което да отговори на високите им нужди за мултимедия и видеоконференция. Самият факт, че размера на смартфоните се увеличи драстично през последните години също допринася за тези трендове.

Все пак се забелязва голям интерес към 8" и 11" устройства, които съчетават характеристиките на двата форм фактора. Новите предложения от висок клас на Samsung и Microsoft също допринасят за актуалните процеси в световния пазар на таблети. Активността на потребителите в края на годината само ще предпостави реализирането на още повече продажби.

Foxconn ще произведат по-малко от 50% от всички таблети, което се дължи на ниските  на iPad Air 3. Останалите доставки ще се извършват от Compal и Pegatron.

 

Още от Digital: Популярността на смартфоните продължава да влияе на продажбите на компютри и таблети